Besikta taket

Funderar du på att besikta taket? Molnetto Invest AB har rätta verktygen för dig eftersom vi brinner för hög standard och kvalité på bostäder samt fastigheter i Stockholm. Många husägare har dålig koll på hur skicket på taket är. Sanningen är i många fall omfattande slitage som behöver åtgärdas om det ska fylla sin praktiska funktion. Åldrande tak är ett ”risktak” som vi brukar kalla det och bör ses över om man inte själv besitter kunskapen. Ansvaret man har som fastighetsägare är att se till att taket är säkert och skyddar fastigheten mot skador. Tror du att taket på fastigheten är av sämre skick ställer vi gärna upp på en besiktning.

Risktak

Risken med åldrande tak även så kallade ”risktak” handlar främst om två saker. Struntar man i att se över sitt tak ökar risken för bland annat fuktskador och läckage. Detta ökar snabbt ju fler år taket har på nacken. Vad som mer är riskabelt är halkolyckor, fallolyckor, nedfallande föremål, snöras samt istappar.

När var du uppe och undersökte taket senast? Antagligen för ganska länge sedan eller inte alls. Vi kan hjälpa ha koll på ovissheter som sprickor, skador och fukt samt undersöka skyddet mot olyckor. Taket får stå ut med mycket under åren med hänsyn till vårat nordiska klimat. Snö, hagel och regn, sommarhetta, frostsprängningar, frostskador samt stormar. Allting ger förr eller senare avtryck på taket, det är smart att anlita en besiktningsman för att undersöka saken.

Boka takbesiktning i Stockholm

Våra takbesiktningar genomförs professionellt och tar endast en timma. Vi tror på ärlighet vilket innebär siffror och fakta på hur taket egentligen mår och vad som kräver åtgärd. Billigast är att reparera problemen innan mindre skador slutligen blir omfattande. Man sparar mycket pengar på att upptäcka skadan i tid och om åtgärd sedan krävs kan vi även hjälpa dig med detta eftersom våra tjänster omfattar de mesta inom tak. Vi har ROT-avdrag som minskar kostnaden ytterligare även fast det inte är så dyrt som många tror att byta till ett modernt tak idag. Skulle taket vara felfritt är detta jättebra men låt en professionell besiktningsman fastslå detta istället för att chansa. Vi tar hand om besiktningen för att säkert skydda huset mot skador och problem.